Iskola mód – nincs véletlen telefoncsörgés, ha van Xplora!

Amikor a gyerekek az iskolában vannak, fontos, hogy ott a feladatokra összpontosítsanak, ne csörögjön a telefon. De hazafelé menet, mégis jó egy okosóra, ha el kell érni anyát vagy apát. Megmutatjuk neked, hogyan tudod a lehető legjobban kihasználni az iskola üzemmód funkciót az Xplora okosóráin!

Ma már több mint 700 000 gyerek használ Xplora okosórát, és többségük iskolába jár a világ valamely pontján. Manapság a legtöbb tanterembe tilos mobilt, vagy táblagépet bevinni, mert megzavarhatja a tanítást és elvonhatja a tanulók figyelmét. Sok szülő ezért dönt az Xplora okosórái mellett, amely iskola módban nem zavarja a tanulást, mégis teljes értékű mobiltelefon a gyerekek részére kifejlesztve.

Jó ötlet mobiltelefont adni iskolakezdésre?

Iskola okosan

Az Xplora okosórák nagyobb biztonságot és több lehetőséget nyújtanak a GPS helymeghatározással, SOS funkcióval, beállítható biztonsági zónákkal, hívás- és üzenetküldési funkciókkal. A gyerek önállóságát fejleszti, miközben mi szülők is nyugodtabbak lehetünk – hiszen elérhetjük csemetéinket mindössze egy gombnyomással.

Ám annak ellenére, hogy az okosóra tökéletes az iskolába vezető úton és hazafelé is, vagy akár edzés után, nagyon fontos, hogy az osztályteremben töltött órákat és a szabadidőt a tanulásra, a játékra és a közösségi életre szánják, valamint az is, hogy tiszteletben tartsák a az iskolák mobiltelefon használatra vonatkozó szabályait.

Olvass többet és vásárold meg az X5 Play-t itt!

Hagyományos óra SOS funkcióval

A probléma megoldására az Xplora okosóráit ellátták egy teljesen egyedülálló funkcióval. Az Xplora alkalmazás segítségével a szülők beállíthatják az iskolai üzemmódot, így tulajdonképpen alvó módba helyezhetik az okosórát, miközben a gyereknek nincs hozzáférése az okos funkciókhoz. Például a telefonáláshoz, üzenetküldéshez, fényképezéshez vagy bármi máshoz. Az okosóra ezután a tanuló számára csak normál karóraként fog működni – ami az időt mutatja. Fontos: az SOS gomb szükség esetén továbbra is elérhető. A lépésszámláló szintén működik az iskolai üzemmódban, így a gyerek ugyanúgy gyűjtheti a lépéseket, mint máskor!

Biztosított a szülői hozzáférés!

Az óra korlátozása ellenére a szülők számára a legfontosabb funkciók láthatóak és elérhetőek! Bármikor megnézhető-lekövethető, hol van a gyermek, és hogy elhagyta-e a szülői alkalmazásban beállított biztonsági zónákat. Amikor a tanítási nap véget ér, az iskolai üzemmód is véget ér és a gyermek a szokásos módon újra telefonálhat és küldhet üzeneteket. 

Az iskola üzemmód bármilyen napszakra beállítható, ami azt jelenti, hogy korlátozhatjuk az éjszakai, reggeli, iskolai, délutáni és esti használatot. A szülők döntik el, hogy a gyermek mikor férhet hozzá az okosóra funkcióihoz.

Olvass többet az Xplora újdonságáról, az XGO3-ról itt.

Az iskola mód beállítása:

  1. Nyisd meg az Xplora alkalmazást a mobilodon
  2. Nyisd meg a gyermek profilját, akinél az iskola módot szeretnéd beállítan
  3. Érintsd meg az „Iskola mód” menüpontot (ikon a jobb szélen
  4. A létrehozáshoz nyomd meg az „Új iskolai üzemmód” (New School mode) gombot
  5. Állítsd be a kezdési időpontot, hogy mikor kapcsoljon be az iskolai üzemmód. Görgess a megfelelő órához és a megfelelő számú perchez. Ez az első tanítási óra előtti időpont legyen. Több figyelmeztetést is beállíthatsz, ha egy héten pl. eltérő időpontokat szeretnél. Összesen 15 különböző iskolai üzemmód számára van hely.
  6. Állítsd be a befejezési időt.
  7. Az Ismétlés mezőben beállíthatod, hogy mely napokon legyen aktív ez az iskolai üzemmód.
  8. Ha megadtad a kívánt időkeretet, nyomjd meg a Mentés gombot. Az iskola üzemmód mindaddig aktív, amíg a lista nézetben a jobb oldalon lévő gomb be van kapcsolva (piros, ha be van kapcsolva, szürke a kikapcsolt állapotot jelenti).
  9. Ismételd meg a folyamatot, ha több iskolai üzemmódot állítanál be

Mit mondanak a szülők az Xplora órákról?