Mobiltelefon iskolakezdésre?

Az iskolakezdés környékén sok szülő dönt úgy, hogy eljött az ideje, hogy gyermeke kezébe adja első mobiltelefonját. Sokak számára a mobiltelefon fontos lépés lehet a nyugalom felé, hogy mindig tudja, hol van gyermeke.

Könnyebbséget hozhat a mindennapokban, a gyerkőcökkel járó logisztikában! Már 700 000 szülő választotta gyermekének az Xplora okosóráit!

Az Xplora-t világos céllal és határozott jövőképpel alapítottuk: lehetőség a gyerekeknek, hogy a világ felfedezése biztonságosabb legyen. Napjaink kutatásaiból ismert, hogy a magabiztosabb gyermekek jobban megállják a helyüket szerte a világon. Ennek elősegítése az, amiért mi az Xplora-nál létezünk és dolgozunk.

Mielőtt az Xplora bemutatta a gyerekeknek készült okosóráit, kifejezetten gyermekek számára tervezett és alkalmas mobiltermékek nem voltak a piacon. Most már nem sürgető a hagyományos mobiltelefon megvásárlása, amely mellesleg rengeteg olyan felnőttnek szóló tartalommal rendelkezhet, amely tartalmakra és funkciókra a gyerekeknek egyáltalán nincs szükségük. Az Xplora okosórával a gyerekek gyerekek maradhatnak – és a felnőttek továbbra is szülőként terelgethetik őket! Egyszerűen meghatározhatod, hogy a gyermek kivel lépjen kapcsolatba a szülői alkalmazásban. Ugyanebben az alkalmazásban információt kaphatsz arról is, hogy éppen hol van gyermek.

Xplora X5 Play okosóránk a következő funkciókat tartalmazza:

✔️ Hívás funkció

✔️ GPS funkció

✔️ Iskola mód

✔️ Kamera

✔️ Lépésszámláló

✔️ Hangüzenetek

✔️ Nincs közösségi média és internet

✔️ SOS gomb


Miért válassz Xplora okosórát iskolakezdéshez?

Az Xplora fokozatos bevezetést kínál a digitális világba. Okosóráink biztonságosak és könnyen használhatók. Eltávolítottuk a közösségi médiát, az internet-hozzáférést és a szükségtelen tartalmakat. Így a gyerekek és a szülők a legfontosabbra használják az órát: a szeretteikkel való kapcsolattartásra. A pontos GPS helymeghatározás mellett minden alapvető funkciót (hívások és hangposta üzenetek) megtartottunk.

A tőlünk származó okosórával gyermeked elmehet iskolába és onnan haza, miközben elérhetitek egymást a hívás funkción keresztül. Sok szülő, akivel beszélgettünk, úgy gondolja, jó érzés, hogy felhívhatja a gyereket – és ennek fordítottja is megnyugtató; hogy a gyerek felhívhatja anyát vagy apát, ha szüksége van valamire.

Mi az Iskola üzemmód?


Az iskola üzemmód vagy iskola mód a rögzített ki-/bekapcsolási idő beállítása, amely megakadályozza, hogy a gyerekek a megadott időpontokon kívül használják az okosórát. Az iskola mód alatt az okosóra kizárólag normál óraként működik – más funkciók nem állnak a gyermek rendelkezésére. A beállítást a szülők irányítják a szülői alkalmazásunkon keresztül, és a gyerekek nem tudják átállítani. Így az okosóra nem zavarja a gyerekeket, vagy a tanárokat az osztályteremben. A lépésszámláló akkor is működik, ha az iskola üzemmód be van kapcsolva, így továbbra is aktivitásra ösztönözhet a mindennapi életben.

Mi a helyzet a kamerával?

Azok a gyerekek, akik szeretnek fényképeket készíteni magukról vagy más gyerekekről, és közzéteszik a képeket az interneten, nem feltétlenül tudják a hatását előzetesen felmérni. Ezért fontos, hogy azoknak a gyerekeknek, akiknek kamerával ellátott mobiltelefonjuk van, világosan el legyen magyarázva, mire használható a kamera és az azzal készült képek.

Amíg az Xplora iskola üzemmódban van, a kamera funkció is le van tiltva. Mint korábban említettük, nincs internet-hozzáférés, így a közösségi oldalakon való megosztás sem lehetséges az okosórán keresztül. Ráadásul az Xplora-val készült fényképeket csak az előzetesen jóváhagyott névjegyekkel lehet megosztani, így az okosóra remek alternatíva a legkisebb gyerekek számára, hiszen képeik nem kerülnek megosztásra vagy publikálásra.


Sok sikert az iskolakezdéshez!

Az iskolakezdés izgalmas időszak, függetlenül attól, hogy a gyereknek az első tanítási napja lesz, vagy "csak" új osztályt kezd. Az új tanév mindig izgalmas kicsiknek és nagyoknak egyaránt – új osztály, új barátok.

Reméljük, hogy okosóránk kicsiknek és nagyoknak egyaránt hozzájárulnak a könnyebb iskolakezdéshez!

Olvass többet innovatív, gyerekeknek szánt okosóráinkról!