Hány éves korosztály számára ideális az Xplora okosóra?

Az Xplora egy okosóra, amely egyben gyermekek számára készült mobiltelefon is!

Az Xplora tökéletes a négyéves és idősebb gyermekek számára, amíg a szülők úgy nem érzik, hogy gyermekeik készen állnak egy okostelefonra. Ha ebben a korban adsz gyermekednek Xplora okosórát, látni fogod, hogy a gyerekkel együtt alakul ki az óra igénye és használata. 

Vásárolj és olvass többet az Xplora XGO3-ról itt!

Xplora kicsiknek - 4-5 éves korosztály

Ebben a korban a felhasználói élmény arról szól, hogy a gyerekek nagyon intuitív módon tanulnak meg navigálni az órán. Képesek hívni, képeket készíteni, figyelni a lépésszámlálót és így tovább. Boldogsággal tölti el őket, hogy kapcsolatba léphetnek a családtagokkal és a barátokkal az Xplora okosóra segítségével – kezdetben például valószínűleg gyakran fogod tapasztalni, hogy sűrűn hívnak. Fantasztikus gyakorlat a gyermek számára ebben a formában a mobiltelefon használata és a digitális kommunikáció.

Kezdetben egy Xplora óra inkább gyakorlás a jövő generációja számára, valamint egy eszköz a sok játékhoz és szórakozáshoz. Felhívhatja a nagyszülőket, használhatja a Goplay aktivitás platformunkat, de maga az óra használatának megtanulása is nagy élményt jelenthet. 

A GPS-t vagy az SOS-gombot valószínűleg nem fogják olyan gyakran használni, ha figyelembe vesszük, hogy a négy- és ötévesek keveset mászkálnak egyedül. Az óra hasznos lehet, ha a gyerekek egy kicsit elkalandoznak a boltokban vagy más helyeken. A gyerekek ebben a korban az Xplora órát inkább játéknak tekintik, mint kommunikációs eszköznek.

Tudd meg, mit gondolnak más szülők az Xplora okosórákról!

Xplora iskolás gyerekek - 6-9 éves korosztály

Ők az Xplora elsődleges célcsoportja, ha gyerekekről van szó. Sok szülő választ Xplora okosórát iskolakezdésre, ami szerintünk nagyszerű!

A gyerekek túlnyomó többsége nagyon izgatottan várja az iskolakezdést, de mint minden ember, ők is aggódnak az új élmények miatt. Ha közel lakik a gyermeked az iskolához, előfordulhat, hogy akár egyedül kell hazamennie. Ilyenkor az Xplora fantasztikus biztonságot ad, mert anya vagy apa csak egy gombnyomásra van! Arról is pozitív visszajelzéseket kaptunk, hogy azok a gyerekek, akik zaklatást vagy kiközösítést tapasztalnak, nagyobb biztonságban érzik magukat Xplora okosórával a karjukon.

Óráinkban Iskola mód funkciót is beépítettünk: ez azt jelenti, hogy az okosóra nem zavarja a gyerekek iskolai idejét. A szülő dönti el, hogy milyen időpontokban legyen bekapcsolva az iskola mód. Ebben az idősávban az Xplora okosóra normál digitális órává válik. A SOS gomb viszont aktív marad, amely segítségével szükség esetén elérheti a gyermek a szülőt, ha valami mégis történik.

Ez a korosztály már ügyesen navigál az okosóráink funkciói között. Nagy örömükre szolgál, ha saját "mobiljukkal" hívhatják fel barátaikat és családtagjaikat! Többnyire telefonhívásra vagy hangüzenetek küldésére használják, például, hogy engedélyt kérjenek valamire. Fontos, hogy a szülő dönti el a szülő alkalmazásban, hogy mely kontaktok hívhatók fel. Az óra nem rendelkezik internet-hozzáféréssel vagy addiktív alkalmazásokkal, például a közösségi médiával.

Ez a korosztály egyre inkább önállóan szeretné felfedezni a világot. A GPS helymeghatározó és a hívás funkció segítségével könnyedén követheted, hogy hol van gyermeked. Vannak, akik bizonytalanok abban a kérdésben, helyes-e nyomon követni a gyerekeket helymeghatározó segítségével? Ez nem különbözik attól, ha folyton hívjuk őket. A cél az, hogy több szabadságot adjunk a szülőnek és a gyermeknek egyaránt. A szülői alkalmazásban biztonsági zónák is létrehozhatók, amelyek értesítik a szülőt, ha a gyermek elhagyja a biztonsági zónát vagy belép egybe. Például amikor elmegy otthonról és megérkezik az iskolába.

Olvass többet a GPS helymeghatározásról blogcikkünkben!

Xplora kis tiniknek - 10-12 éves korosztály

Ennek a korosztálynak nagy előnye, hogy az Xplora okosóra biztonságosan felfekszik a csuklóra. Gyakran töltenek időt kint sporttal vagy barátokkal. Az Xporával gondoskodhatsz arról, hogy mindig elérhetőek legyenek, és a "mobil" ne maradjon benne az edzőtáskában, vagy ne felejtse fent a buszon. A gyermek csak olyan technológiához fér hozzá, amelyre szüksége van ahhoz, hogy elérhető és biztonságban legyen. Ne feledd, az Xplora órákban nincs internet hozzáférés és közösségi média. Ha online szeretne lenni, használhat számítógépet vagy táblagépet kiegészítésként. Az Xplora nem ellenzi az internetet, hiszen az remek tanulási és szórakozási eszköz.

Célunk, hogy a gyerekeket a lehető leghosszabb ideig engedjük gyereknek maradni. Nem titok, hogy az internet hozzáféréssel rendelkező okostelefonok sok információhoz adnak szabad utat a gyerekeknek. Ezzel pedig növelhetik az internetes zaklatások kockázatát, a képernyő előtt töltött időt, valamint azt, hogy a gyerekek olyasmit látnak, amihez még nem elég idősek. 

Az Xplora ennél a korosztálynál azzal a kihívással szembesül, hogy sok tíz és tizenkét év közötti gyereknek bizony már van okostelefonja, és nem feltétlenül menő, ha valakinek nincs. Beszélgess erről a gyermekeddel, és mérd fel, hogy valóban szüksége van-e mobiltelefonra. Ha arra a döntésre jutsz, hogy szükség van okostelefonra, készítsd fel a gyerekeket a felelősségre, az online tartalomra, és ne felejtsd el megtanítani a felelős internethasználatra. Gondolkodhatsz átmenetben is, mielőtt a gyermek okostelefont kap. Au is előnyt jelent vásárlóink számára, hogy termékeink jóval olcsóbbak, mint a legújabb mobiltelefonok.

Mire kell gondolnod szülőként?

Ha a gyermek mobiltelefont szeretne, az Xplora a legbiztonságosabb megoldás. A technológiát a gyermekek számára fejlesztettük ki, azért, hogy a szülők alternatívát adhassanak a gyermeknek az okostelefonok helyett, vagy a régebbi, kevés funkciós mobilváltozatokhoz képest, amelyeket könnyedén el is hagynak a játszótéren, vagy az iskolában.

Ha már 4 évesen elérkezettnek érzed az időt, az Xplora okosóra segítségével szórakoztató és oktató módon, játékosan vezetheted be a gyermekedet a digitális világba. Ha megvárod az iskolakezdést, az Xplora okosóra sok segítséget adhat, mert könnyebb a gyerekkel tartani a kapcsolatot, és követni az önállósodás időszakát. Kicsit idősebb gyerekeid vannak, és nem szeretnél még okostelefont adni nekik? Beszéljetek erről otthon, és találjatok olyan megoldást, amely mindannyiótok számára elfogadható.

Bízunk benne, hogy termékeink nyugalmat, megfelelő kommunikációs eszközt és biztonságos alternatívát nyújtanak a szülőknek és a gyermeknek egyaránt.

Vásárolj és olvass többet az XGO3-at itt!