Adj időt a gyermekednek!

Időt adni a gyerekeknek az egyik legfontosabb dolog, amit csak adhatsz. Legyen idő a felfedezésre. Legyen idő a játékra. Legyen idő az izgulásra. Legyen idő a figyelemre. Legyen idő a dicséretre. Legyen idő a pillanatra!

A Comprd felmérése szerint a gyerekek és a fiatalok 42%-a érzi úgy, hogy szülei a függenek a telefontól. Ezen felül 10 gyerekből 1 úgy gondolja, hogy a telefonfüggőség hatással van a szülők azon képességére, hogy gondoskodjanak gyermekeikről. A tanulmányok azt is kimutatják, hogy ha a szülők telefonfüggők, következményképp a gyerekeknek nyelvi nehézségei lehetnek, gyengül az empátiakészségük, és nehezebben tudnak kapcsolatot teremteni szüleikkel.

Miért választják a szülők a gyerekeknek az Xplora okosórákat? Olvasd el.

 

Figyelem, figyelem!

A gyerekek minket felnőtteket másolnak. Ha állandóan telefonálsz, nagy valószínűséggel a gyermek is ezt teszi majd. A Comprd által végzett felmérésből az is kiderül, hogy a résztvevő gyerekek és fiatalok 46%-a is mobiltelefon függő.


Ez nagyon fontos üzenet és jó pillanat arra, hogy elgondolkodjunk és megálljunk egy pillanatra. Nekünk, szülőknek tudatosítanunk kell magunkban azt, hogy a pillanat most van! Nem szabad elfelejtenünk, hogy az idő nagyon gyorsan elrepül; a gyerekek nem lesznek örökké gyerekek, és az idő, ami az orrunk előtt pereg, pótolhatatlan. 

Élvezd a gyerekekkel töltött időt! És igen, tudjuk - az idő korlát is egyben...! A mindennapi teendők sora sokunk számára feszített tempót diktál; munka, iskola, óvoda, szabadprogram, házi feladat, mosás, takarítás, bevásárlás, főzés és fektetés, csak néhány hétköznapi dolog a napirendből. Ne engedd, hogy bántson a lelkiismeret, amiért a gyerekekkel kevesebb időt töltesz, mint amennyit szeretnél. Viszont használd ki azokat pillanatokat, amikor közös, minőségi időt tölthettek együtt, legyen szó egy fél óráról, vagy akár egy egész napról. Töltődjetek fel a jelenben, amikor csak tehetitek és lehetőségetek van rá!

 

Adj időt a gyermekednek, ennél többet nem is adhatsz❤️

Az Xplora hisz a technológiában és annak előnyeiben, de hisz abban is, hogy társadalmi felelőssége a technológia gyermekekhez való adaptálása. Mi, az Xploránál a gyerekekhez igazítjuk a technológiát, ezért úgy döntöttünk, hogy az internetet és a közösségi médiát nem tesszük elérhetővé a készülékeinkben. Arra szavazunk, hogy a gyerekek minél tovább legyenek gyerekek. Te is hagyj időt nekik, hogy minél tovább gyerekek maradhassanak. Az Xplora ebben nyújt támogatást.

Olvass többet a gyermekeknek szánt okosórákról.