5 tipp, hogyan egyensúlyozz a képernyő előtt töltött idő és játékidő között!

Ahogy a régi mondás tartja “a megelőzés hasznosabb, mint a gyógyír” - ez különösen találó akkor, amikor a gyerekek és kamaszok kütyühasználatáról van szó!

Tagadhatatlan, hogy a technológiai fejlődés teljesen átalakította világunkat, és nagy hatása van a családok - ideértve a gyerekek - mindennapi életére. Napról-napra egyre több gyerek használja a legújabb okoseszközöket, és ezt a folyamatot egyre nehezebb kordában tartani.📲 

Biztonságos bevezetést kínál a digitális világba az Xplora. Ismerd meg gyerekeknek szánt okosóráinkat.

Szülőként néha nehéz megélni, ahogy a technológiai újítások egyre nagyobb szerepet töltenek be gyermekeink életében is. Janne Aalborg Reitevold szerint igenis szükséges beszélnünk a gyerekek mobilhasználati szokásairól, hiszen szülőként a mi feladatunk, hogy segítsünk nekik eligazodni ezen a területen - kisebb és nagyobb gyerekeinknek egyaránt…

Mi az Xplora-nál úgy érezzük, hogy ez a téma bőven megérett a párbeszédre, hiszen egyre több szülő van tisztában az okostelefon- és internethasználatban rejlő veszélyekkel. Lássuk, milyen befolyással lehetünk mi szülők ebben az egyre intenzívebb digitális világban a gyerekeink életére..

 • Mutass jó példát
 • Ha a fiad vagy lányod azt látja, hogy inkább töltöd az időd a telefonod képernyőjét bámulva, mint velük játszva, jogosan érezhetik, hogy teljesen rendben van, ha ők is ugyanígy tesznek. Mind tudjuk, hogy a gyerekek környezetük megfigyelésével is rengeteget tanulnak, és hajlamosak követni a szülői mintákat, legyen az jó vagy rossz. Ha otthon megszabod gyermekeidnek, hogy mikor és mennyi időt tölthetnek a képernyő előtt, érdemes neked is ugyanúgy betartanod ezeket a szabályokat. 📲

 • Kövesd nyomon a képernyőidőt ⏰ 
 • Figyeld meg, hogy mennyi időt tölt a gyereked naponta online, a képernyő előtt ülve. Teljesen tiltani egyszerűen valószerűtlen a mai világban, a kulcs az egyensúly megteremtésén van. Az Xplora okosóra viselése közben lépéseket gyűjthet a gyerkőc, amellyel mozgásra ösztönözheted. A Goplay Univerzumunkban pedig sok jutalom és játék jár az összegyűjtött lépésekért, amelyek Xplora érméket érnek!  

 • Alakítsátok ki együtt a szabályokat
 • Mindannyian szeretnénk, ha gyermekek megtanulnák, mit jelent szabályokat alkotni és követni azokat. Azonban ha túl szigorúak vagyunk, és nem engedünk teret önállóságuknak, könnyen lehet, hogy egyáltalán nem is tanulják meg, vagy tisztelik majd a felállított szabályokat. Itt is fontos az egyensúly!

 • Tedd vonzóbbá a testmozgást 🏃‍♀️
 • Az egészséges életmód kialakítása az egész család számára fontos. Testmozgással könnyű a szabadba csábítani a család minden tagját - legyen az sportolás, felfedezés a barátokkal, vagy egyszerűen egy kis játék a kertben. Ez mind nagyban hozzájárul ahhoz, hogy gyermekünk boldog és egészséges legyen. Ha boldog a gyerek, a szülő is boldog, és ez fordítva is igaz. Így mindenki csak nyerhet! Ne feledd, a lépésszámláló funkció igazi motiváló erő!

 • Tartsd életben a képzeletüket 💜
 • Semmi sem fogható a gyerekek képzelőerejéhez. A történetek és mesék, amiket kitalálnak, kincset érnek. Fontos, hogy bátorítsd őket, használják a fantáziájukat, és ne felejtsék el, milyen is gyereknek lenni, játszani. 

  A kevesebb képernyőidőhöz és sok kinti aktivitáshoz hű társ lehet egy Xplora okosóra. Olvass tovább, miért jó ötlet egy Xplora okosóra, akár karácsonyi ajándéknak!  👇