Nyári checklist

Fürödj meg egy tóban, utazz el egy másik országba, szerezz új barátokat, keresd meg a kedvenc fagyizódat és csobbanj a medencébe - hiszen itt a nyár!

Az Xplora összegyűjtött néhány szuper tippet az egész családnak, hogy igazán ki tudj kapcsolódni a legmelegebb szezonban:

  • Védd a bőrödet a napsugárzástól! A gyermekek érzékeny bőrének különösen szüksége van a magas faktorú fényvédő fényvédelemre. Nyáron az 50-es fényvédő faktor javasolt. Ügyelj rá, hogy a krémed ne csak az UVB, hanem az UVA sugarak ellen is védjen. Ami még ennél is jobb, viselj védőruházatot és napvédő sapkát. Kerüld a tűző déli napot, és inkább maradj árnyékban.
  • Nemcsak a bőrt, hanem a szemedet is óvd az erős napsugaraktól. A gyermekek szeme különösen érzékeny, ezért sötét árnyalatú, 3. vagy 4. kategóriás lencsékkel kell védeni őket a vízparton.

  • Igyál elegendő vizet a nap folyamán. Amikor sokat izzadunk, a szervezetnek plusz folyadékra van szüksége, hogy hidratált maradjon. A magas víztartalmú gyümölcsök és zöldségek tökéletesen alkalmas nassolnivalók egy forró napon. Friss eper, görögdinnye, uborka vagy paradicsom is szuper ötlet.

  • Ügyelj rá, hogy ne egyél túl nehéz ételt, főleg, ha úgy döntesz, hogy utána elmész úszni. 

  • A legjobb, ha leveszed az Xplora okosórát, mielőtt bekened krémmel magad, és mielőtt bemész a vízbe. Ugyan az Xplora X5 Play „vízálló” IP68 tanúsítvánnyal rendelkezik, de a gyerekek ritkán látják előre, hogy mennyi ideig és milyen mélyen úsznak a vízben. Ráadásul nem minden víz egyforma: a klór, a sampon, a só és hasonló körülmények ronthatják a technikai eszközök vízállóságát és a vízállóság így már nem garantálható.
  • Jó még rád a fürdőruha? Otthon gyorsan bújj bele indulás előtt, hogy elkerüld a kellemetlen meglepetéseket.

  • Ne felejtsd ellenőrizni, hogy fel van van-e fújva a gumimatrac, mielőtt apa lepihenne. :-) Sosem baj, ha van egy pumpa a közelben.

Mindenre gondoltál? Akkor kezdődhet a nyári szünet!


Az Xplora okosórád kamerájával a legmenőbb pillanatokról készíthetsz fotókat, és közvetlenül elküldheted őket akár a nagyszüleidnek. Nincs időd a képekre, mert mindig a lépések gyűjtése jár a fejedben? Az Xplora gyerekeknek szánt okosórájával mindig figyelemmel kísérheted megtett lépéseidet, és ezzel egyidőben egyre magasabbra juthatsz a Goplay ranglistáján!

Ne felejts el inni közben!