Mi a különbség az egyes Xplora modellek között?

Mi a különbség az Xplora modellek között? Górcső alá kerülnek: X5 Play, XGO2 és az XMOVE. Mivel sokan kérdeztétek, hogy mi különbözteti meg az egyes modelleket, ezért készítettünk nektek egy áttekintést!

Indítsd az őszi szezont gondtalanul az Xplorával!

Xplora X5 Play - prémium gyerekeknek szánt okosóra

Ajánlott életkor: 5 éves kortól

Okosóra telefon funkcióval

Egy olyan okosóra gyermekek számára, ami rendelkezik hívás és üzenet funkcióval. Szülőként a szülői alkalmazáson keresztül tudod kezelni az órát. A magyar nyelvű applikációban egyszerűen megadhatod azokat a telefonszámokat, akik felvehetik a gyermekeddel a kapcsolatot, ami azt is jelenti, hogy illetéktelen személy nem hívhatja őt! Az okosórában 50 névjegyet lehet tárolni.

Itt vásárolhatsz és olvashatsz a prémium X5 Play okosóránkról!

Intelligens GPS

Az okosóra beépített GPS-ének köszönhetően láthatod, hogy merre jár a gyermeked. Ezzel a funkcióval biztonságosan “követheted” akkor is, amikor például kint a szabadban játszik. A szülői alkalmazásban biztonsági zónákat hozhatsz létre a számára. Biztonsági zóna lehet például az iskola, az otthonotok, egy barát lakcíme, vagy a játszótér. Az alkalmazás értesíti a szülőket, ha a gyermek elhagyja, vagy megérkezik egy biztonsági zónába.

Iskola mód

Annak érdekében, hogy az óra ne zavarja meg a figyelmet az iskolában, létrehoztuk az iskola mód nevű funkciót. Ebben az alkalmazásban megadhatod a gyermek iskolai napirendjét. Amíg tartanak a tanórák, az Xplora okosóra kizárólag óraként működik, telefonként nem. Fontos megjegyezni, hogy az SOS funkció és a lépésszámláló továbbra is aktív az iskola módban is.

Ösztönözzük a fizikai aktivitást és szabad játékot!

Az óra lépésszámlálója naponta számolja a gyermek lépéseit. Elsőre ugyan felesleges funkciónak tűnhet, de a gyerekek nagyon szeretik és a lépések gyűjtése mozgásra sarkallja őket. A gyermek minden 1000 lépés után kap egy Xplora érmét kap. Ha a gyermek csatlakozik a Goplay tevékenységi platformunkhoz, az Xplora érmékért termékre licitálhat és játékokban, kampányokban vehet részt. Bővebben a Goplay-ről itt olvashatsz.

A gyerekek sajnos egyre kevesebbet mozognak és egyre több időt töltenek a képernyő előtt, amin szeretnénk változtatni. A gyerekek igenis legyenek mozgékonyak, fedezzék fel és tapasztalják meg a körülöttük lévő valós világot – ezért indítottuk útjára a világ első Goplay tevékenységi platformját, amely ötvözi a mozgást, vegyítve a szórakozással! 

Mentes a közösségi médiától és az internettől

Az okosóra nem kapcsolódik az internetre, nincs rajta közösségi média funkció és más hasonló alkalmazás. Mivel az Xplora egy gyerekeknek szánt okosóra, ezért az okosórát a gyerekekhez igazítottuk. A mobiltelefon gyártókkal ellentétben úgy döntöttünk, hogy azokra a dolgokra koncentrálunk, melyek a gyermekek számára fontosak az ő korukban – vagyis a szeretteivel való kapcsolattartásra. Úgy gondoljuk, hogy manapság sok olyan tartalommal kerülhet kapcsolatba a gyermek az interneten és a közösségi médián keresztül, ami nem neki való, ezért azokat a funkciókat szándékosan kihagytuk a gyermekeknek szánt okosóráinkból.

Kamera, vízálló borítás, tartós akkumulátor, érintő kijelző, védőfólia és integrált SIM kártya

Az X5 Play 2 MP kamerával van felszerelve. A fényképezőgéppel a gyermek fényképezhet és rövid videót is készíthet. Mivel az órában nincsenek online alkalmazások, internet és közösségi média, így szülőként biztos lehetsz benne, hogy a gyermek képei csak az óra memóriájában maradnak és nem kerülnek ki az éterbe. Az Xplora X5 Play IP68-as besorolású, azaz mérsékelten vízálló. Ezért javasoljuk, hogy vízben való játék és úszás közben vegye le a gyermek az órát. Az Xplora X5 play 800 mAh-s akkumulátorral van felszerelve, készenléti ideje pedig 72 óra. A képernyő mérete 1,4" TFT, 240 * 240 képpont. Az óra alapszíne fekete, fekete-rózsaszín kerettel, vagy fekete-kék kerettel vásárolható meg. 

Itt vásárolhatsz és olvashatsz prémium X5 Play okosóránkról!

Xplora XGO2 – a gazdaságos választás

Ajánlott életkor: 5 éves kortól

Okosóra telefon funkcióval

Az Xplora X5-höz hasonlóan a gyermek az XGO2-vel is kezdeményezhet és fogadhat hívásokat az órán keresztül. Ugyanúgy, ahogy az X5 Play esetében, az XGO2-n is csak a jóváhagyott kontaktok hívhatják a gyereket. Az okosóra legfeljebb 50 névjegyet tud tárolni, ugyanúgy, mint az X5 Play.

GPS funkció XGO2-ben is!

Az X5 Playhez hasonlóan az XGO2-ben is lehetőséged van nyomon követni gyermeked az óra beépített GPS-ével. Itt is létrehozhatsz biztonsági zónákat a gyermek számára. Amikor a gyermek belép vagy elhagyja a beállított zónákat, értesítést kapsz a szülői alkalmazáson keresztül.

Itt vásárolhatsz XGO2 okosórát!

… és természetesen iskola mód is!

Az X5 Playhez hasonlóan az XGO2-n is beállíthatod az iskola módot, amelyet a magyar nyelvű szülői alkalmazásból tudsz vezérelni.

Lépésszámláló

Az X5 Play prémium okosóránkhoz hasonlóan az Xplora XGO2 is beépített lépésszámlálóval rendelkezik - és ugyanúgy csatlakoztatni lehet az okosórát a Goplay tevékenységi platformhoz, ugyanolyan feltételekkel, mint az X5 Play!

Kamera, vízálló borítás, védőfólia, tartós akkumulátor, érintő kijelző, integrált SIM kártya

Az XGO2 0,3 MP-es kamerával rendelkezik, ami valamivel kisebb kapacitású, mint az X5 Play modellünk. Az XGO2 play IP67 besorolású, azaz víztűrése mérsékeltebb, mint az X5 Play vízállósága. Mint minden okosóránk esetében, javasoljuk vízi játék és úszás közben levenni azt. Az XGO2 akkumulátor kapacitása 700 mAh, vagyis kisebb, mint az X5 Play. Az X5 Play kijelzőkapacitásához hasonlóan az XGO2 is 1,4 hüvelykes TFT, 240 * 240 képpontos üveggel érkezik.

Itt vásárolhatsz és olvashatsz az XGO2 okosóránkról!

Zseblámpa

Az X5 Play-től eltérően az XGO2 zseblámpával is fel van szerelve.

Az XGO2 egyszerűbb kialakítású, mint az X5 Play, fekete előlapi színben kapható rózsaszín, fekete, kék és zöld pántokkal.  

Az X5 Play és az XGO2 főbb különbségei – röviden összefoglalva

Biztosan észrevetted, hogy több a hasonlóság, mint a különbség! Összefoglaljuk a két különböző Xplora modell közötti főbb különbségeket.

  • Az X5 Play akkumulátor élettartama magasabb, mint az XGO2
  • Az XGO2 egyszerűbb kialakítású, mint az X5 Play
  • Az X5 Play jobb kamerával rendelkezik, mint az XGO2
  • Az XGO2 rendelkezik beépített zseblámpával
  • Az X5 Play vízállóbb, mint az XGO2

XMOVE – Az aktív szülőnek vagy idősebb testvérnek

Ajánlott életkor: idősebb gyermekek és felnőttek

Aktivitásmérő az egész családnak

Az XMOVE egy sportos kiegészítő, egy igazi aktivitás mérő óra SIM-kártya és telefon funkció nélkül. Az óra beépített érzékelővel rendelkezik, amely figyeli tevékenységed, és emlékeztet, mikor kell mozognod, hogy fenntarthasd az egészségesebb életmódot.

Azoknak szánjuk, akiknek szüksége van az ilyenfajta támogatásra! Természetesen lehet az okosórát "rendes" óraként és / vagy aktivitás mérő eszközként is használni.

Jellemzők

Az XMOVE méri az alvás időtartamát és minőségét, amelyek az Xplora alkalmazásban nyomon követhetők. Ezen kívül figyeli a pulzusszámot. Más órákhoz hasonlóan az XMOVE is rendelkezik lépésszámlálóval, amely számolja a napi megtett lépéseket. Az aktivitás mérő csatlakoztatható telefonhoz, ezáltal üzeneteket lehet közvetlenül az XMOVE-on fogadni a csatlakoztatott mobiltelefonról. Így nem maradsz le egy üzenetről sem, ha edzésen vagy, még akkor sem ha otthon hagytad a telefonodat!

Itt olvashatsz többet, vagy vásárolhatsz XMOVE-ot

Goplay tevékenységi platform

Az XMOVE is csatlakoztatható a Goplay-hez – így az egész család aktív lehet. Igény szerint hetente különböző családi versenyeket rendezhettek, hogy ezzel is játékra és mozgásra ösztönözzétek egymást. Az órán a naponta rögzített lépések után Xplora érmékké alakulnak, amelyek játékokra és kampányokra válthatóak a Goplay áruházban. Az érméket saját magad is felhasználhatod, vagy átadhatod egyik családtagod Xplora órájára!

Vízálló burkolat, tartós akkumulátor, érintő kijelző, SIM kártya nélkül

IP68 vízálló osztály, azaz mérsékelten vízálló, mint az X5 Play. Amint azt korábban említettük, fürdéskor és vizes játék esetén ajánlatos levenni az órát. Az akkumulátor kapacitása 160 mAh, ami körülbelül 5 napot jelent aktív használat esetén és 10 napot kevésbé aktív használat esetén. A képernyő mérete 35 x 41,5 x 10 mm. Az órában nincs SIM kártya.

Az XMOVE 4 különböző színben kapható!

Olvass többet, vagy vásárolj XMOVE-ot itt.

Főbb különbségek és hasonlóságok az X5 Play, az XGO2 és az XMOVE között

  • Az X5 Play és az XGO2 a 5 éves és idősebb gyermekeket célozza meg, míg az XMOVE az idősebb gyermekeket és felnőtteket.
  • Az XMOVE -on angol nyelvű menü fut, a többi Xplora modellen magyar nyelv is elérhető.
  • Az XMOVE csatlakoztatható a telefonhoz, így a mobilról érkező üzenetek megtekinthetők az órán
  • Az Xplora X5 Play és az XGO2 mobiltelefonnak tervezett okosórák, míg az XMOVE egy aktivitásmérő.
  • Minden modell csatlakoztatható a Goplay-hez, így az egész család gyűjtheti a jutalmakat a sok mozgásért.
  • Az XMOVE-ba nem helyezhető SIM-kártya –  az X5 Play és az XGO2-höz SIM kártya szükséges.

További információ az Xplora X5 Playről itt

Olvass többet és vásárolj XGO2-t itt

Olvass többet, vagy vásárolj XMOVE-ot itt

Reméljük, a fenti információk segítenek abban, hogy az igényeknek és a tervezett használatnak megfelelően döntsetek. Bármilyen egyéb kérdés esetén szívesen állunk rendelkezésetekre.