Gondolj 5 olyan emberre, akit hiányolsz a mindennapjaidból és hangolódjatok újra egymásra!

Könnyebben megy, mint hinnéd...

Itt az idő, hogy ismét szeretet vegyen körül!

Erre nincs is jobb évszak, mint a tavasz – ne szalassz el egyetlen esélyt sem arra, hogy feléleszd a szeretetet!

Az Xplora egy kihívást tartogat a számodra, mely segítségével újra kapcsolatba tudsz lépni 5 olyan emberrel, akivel eltávolodtatok egymástól, vagy olyan személlyel, akit hiányolsz az életedből. Esetleg egy régi jó barát, akiről már egy ideje nem hallottál. Igazából bárki lehet! Nincs ötleted hogyan tovább? Ne ess kétségbe!

Próbáld ki tippjeinket:

  1. Kalandozz vele

Néha a barátoknak csak egy kis bíztatásra van szüksége ahhoz, hogy olyan dolgokat csináljanak, amire igazán vágynak. Talán már évek óta beszél róla, de valójában nem tett érte semmit, hogy valóra váltsa az álmait. Lehet, hogy nem is olyan nagy dologról van szó! Lehet, hogy csak egy táncóra a városban; egy új étterem, amit ki szeretne próbálni; elkezdeni a futást, vagy esetleg kirándulni járni. Tarts vele és együtt könnyebb lesz.

  1. Érdeklődj iránta

Ha tudod, hogy nehéz időszakon megy keresztül, legyél ott mellette. Ha valami rossz történik velünk, az első napokban elárasztanak minket a rengeteg jókívánsággal és együttérzéssel. A következő néhány hétben, hónapban vagy akár évben viszont már nagyobb kihívást jelenthet nyomon követni, hogy miként alakult a helyzet. Pedig legtöbbször egy egyszerű kérdés is elég: Hogy vagy mostanában?

  1. Nosztalgiázz vele

Az emlékek erős érzelmeket ébresztenek. A régi közös történeteket körüllengő érzelmek és a nosztalgia összekapcsol minket. A boldog pillanatokra való közös visszaemlékezés tökéletes módja annak, hogy megtörjük a jeget és újra felmelegítsük a barátságot. Küld át azt a klippet, amit mindketten annyira szerettetek, menjetek el annak az együttesnek a koncertjére, amelyiknek a számain felnőttetek, nézzétek meg együtt újra azt a filmet, ami halálra rémített mindkettőtöket, amikor együtt először megnéztétek. A közös múlt emlékeit mindig újra lehet éleszteni.

  1. Dicsérd őt

Milyen apró és egyszerű dolog! Tényleg nem kerül semmibe, ha elmondod neki, hogy számodra ő miért különleges. Hívd meg egy kávéra vagy egy italra, esetleg moziba, vagy csak egy találkára. Add a tudtára, hogy ő miért fontos neked. Lehet, hogy először furcsa lesz, hiszen nem szoktad megdicsérni a másikat, de bízz bennünk – nem számít ki mit mond, jó érzés, ha valaki elismerően beszél a személyiségedről. Azok az emberek, akik nyitottak a másikkal szemben, sokkal könnyebben tudnak kapcsolatot teremteni. Legyél őszinte, túlzások nélkül. Jónak lenni jó.

  1. Lepd meg

Amikor eltávolodsz valakitől, aki eddig közel állt hozzád, olyan érzésed támad, mintha megrekednél. Itt most ne nagy dolgokra gondolj, hanem az apró gesztusokra koncentrálj. Egyik este főzd meg a kedvenc ételét, egyik nap menj érte a munkahelyére, lepd meg valami aprósággal vagy virággal. Sokszor az apró dolgok azok, amik igazán számítanak.

Számunkra is fontosak a kapcsolatok! Olvass többet a gyerekeknek szánt okosóráinkról!