5 ötlet, hogy gyönyörű húsvéti hétvégétek legyen!

Szép húsvétot szeretnél? Van 5 ötletünk a kellemes húsvéti hétvégéhez a családdal!
 
Készítsetek origami nyuszikat
 
A gyerekek imádják az origamit. Van otthon négyzet alakú papírotok? Ha nem, akkor könnyedén átalakíthattok egy A4-es papírt négyzetekre. Instrukcióink lépésről-lépésre segítenek könnyedén elkészíteni az aranyos nyuszikat, amivel feldíszíthetitek az otthont, a húsvéti fészkeket, vagy a reggelizőasztalt. 🐰 Ezt a verziót a gyerekek is könnyedén elkészíthetik.
 
 
 
Fessetek tojást!
 
Húsvéti hangulatot áraszt a szeretettel megterített ünnepi reggelizőasztalon: a saját festésű „hímes” tojás. 🐣 A tojásokat maszkolószalaggal fedjük le ételfestékbe mártva. Ti is egyedivé varázsolhatjátok az alkotásokat, ha a nevetek kezdőbetűit festitek fel. Akár különleges "ültetőkártya" is lehet.
 
Tojásvadászat indul!
 
Már megtalálták a gyerekek az összes tojást, de hosszú még a nap? Szombaton is ráér a család egy kültéri aktivitásra? Mit szólnátok egy extra tojásvadászathoz? Természetesen a kertben, vagy a lakásban más dolgokat is elrejthetsz, például színes bögréket.
De fordítva is csinálhatjátok: egyik gyerek elrejti a kincseket - a másiknak (vagy anyának és apának😎) kell megkeresnie őket. Az Xplora gyermek okosórán található stopperrel mérhetitek az időt! 
Kinek tart a legtovább a tojásvadászat? És ki tudja 2 percnél rövidebb idő alatt megtalálni a kincseket?
Jól érezhetjük magunkat a vadászat közben! Nagyszerű alkalom arra is, hogy megtaláld a legjobb tojás-rejtekhelyeket húsvét vasárnapra.😌
 
Húsvéti kvíz

 

Tudod mi köze van a nyúlnak a húsvéthoz?

Miért ünnepeljük valójában a húsvétot? És miért rejtjük el a tojásokat?

Tojnak a nyuszik?

Egy rövid, de izgalmas húsvéti vetélkedő jól esik az egész családnak. Még sok felnőtt sem ismeri a húsvéti hagyományok hátterét. A pontos válaszokért nyugodtan keressük fel az internetet, hogy meglegyen minden kérdés és válasz.

Húsvéti kvízünket kérdésekkel és természetesen válaszokkal az @xplora_magyarorszag Instagram profilunkon is megtalálod majd. Látogass el oldalunkra és tedd fel a gyerekeknek a húsvéti kvíz kérdéseket!🤗


 

 

Húsvéti séta
 
Mi nem hiányozhat húsvétkor? Bizony: idő a pihenésre, kikapcsolódásra, idő a saját dolgainkra. Tudtad, hogy a friss levegőn végzett mozgás segít tisztábban gondolkodni, pozitív hangulatba hozni és ellazulni?
A séták mindannyiunknak jót tesznek: fiataloknak és időseknek egyaránt. Kellemes elfoglaltság hallgatni a madarakat, vagy rácsodálkozni a frissen kinyílt, színes virágokra. Talán még egy pillangóval is találkozni fogtok?
Lehet, hogy a gyerekek újabb személyes rekordot döntenek a lépések terén? Az Xplora okosórák lépésszámlálói menet közben számolják a lépéseket. Néha csak egy kis motiváció kell a gyerekeknek: a tapasztalatok szerint a lépésszámláló nagy segítség ebben. 🤗🤸‍♂️.
Húsvétkor reméljük már meleg időnk lesz. Talán még egy fagyizó mellett is elhaladtok, vagy egy szépséges húsvéti csokor vár majd rátok a séta után.
Csodálatos húsvéti ünnepeket és jó szórakozást kívánunk Neked és egész családodnak az ötleteinkkel. ❤️